مسئولیتهای اخلاقی در حرفه، تنوع بسیار دارد و بستگی دارد به اینکه اولاً ما کدام حرفه را در نظر بگیریم. مثلاً مسئولیتهای اخلاقی در حرفهای به نام مدیریت صنعتی با حرفه صنایع، مدیریت آموزشی یا پزشکی تفاوتهای عمدهای دارد. علت اینکه ذویالحقوقها متفاوت است و هر ذوی الحقوقی، حقوق خاصی دارد که باید رعایت کنیم. البته یک سری حقوق عام هم داریم؛ مثلاً در هر شغلی، هر فردی حق احترام دارد و ما موظفیم به مواجهه محترمانه و یا مثلاً در حرفهها، رازداری، امانتداری، صداقت و مواجهه عادلانه از اصول اخلاق حرفهایاند.امّا یک نکته بسیار باریک وجود دارد و آن اینکه مفهوم امانتداری در زندگی شخصی، با امانتداری در زندگی حرفهای بسیار متفاوت است. در زندگی شخصی معمولاً امانت را در برابر ودیعه تعریف میکنند؛ من چیزی را به شما میدهم و میگویم این امانت باشد نزد شما تا سال آینده. شما وظیفه حفظ و نگهداری دارید، بدون هیچگونه تصرفی. اما وقتی شما در حرفه مدیر هستید، به شما امکاناتی میدهند و این امکانات نزد شما امانتاند؛ منابع انسانی، میزو صندلی، تکنولوژی و حتی اسم مؤسسه که یک سرمایه است، همهشان نزد شما امانت است. در اینجا وظیفه ما این نیست که آنها را بدون استفاده حفظ کنیم، بلکه باید استفاده کنیم، ولی در این استفاده ید امانی داشته باشیم، نه ید ضمانی. به عبارت دیگر، امانتداری در حرفه یعنی بهترین استفاده و اجتناب از هرگونه آسیبهایی که از افراط و تفریط برمیخیزد. مفهوم امانتداری در حرفه را اگر کمی تحلیل کنید، سر از بهرهوری درمیآورد. پس مفهوم اخلاقی امانتداری در حرفه ارتباط وثیقی با مفهومی به نام «هرهوری در حرفه» پیدا میکند.{ دکتر احد فرامرز قراملکی}
نشست هم اندیشی «مولفه های اخلاق حرفه ای با الگو گیری از مبانی دینی» از سری سلسله نشست های هم اندیشی استادان و نخبگان “اندیشه و اندیشمند” مربوط به ” اسفند ماه ۹۴” در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برگزار شد.
به گزارش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران؛کارگاه آموزشی هم اندیشی اساتید تحت عنوان «مولفه های اخلاق حرفه ای با الگو گیری از مبانی دینی» در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم پزشکی برگزار گردید.
در این نشست که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد استان مازندران و دفتر هم اندیشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری برگزار شد؛ آغاز بخش این مراسم تلاوت آیات نورانی کلام وحی و در ادامه حجه الاسلام غفاری معاونت محترم دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران و مدرس این دوره ی آموزشی پیرامون اخلاق حرفه ای و نقش آن در سلامت و بهداشت روانی جامعه و استاندارد سازی رفتارهای اجتماعی در کیفیت بخشی رسالت اساتید درسه حوزه ی آموزش، پژوهش وپرورش نکات مهمی را یاد آور گردیدند.
ایشان همچنین به نتایج مثبت و مطلوب حاکمیت اصول اخلاق حرفه ای به عنوان قواعد تائیر گذار آموزه های دینی و اخلاقی در «مشی استادی» و فضای آموزشی اشاره و با بر شمردن ویژگی هایی نظیر ایجاد رغبت، تکریم، بهداشت کلامی و مهارت گفتاری، رعایت ادب و حرمت، پرهیز از آفات کلامی و رفتاری و خودداری از تحکم و دگم اندیشی نسبت به مخاطبین بر ضرورت پایبندی و التزام اساتید محترم به رعایت این قواعد تاکید نمود.
انتهای پیام/.ن