دکتر ابراهیمیان در نشست ویژه “گفتمان منجی آخر الزمان” دانشگاه آزاد اسلامی واحد آمل گفت: انسان های کمال جو و حقیقت طلب در مسیر زندگانی خویش، به دنبال حجت آشکار و انسان کاملی هستند.
به گزارش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران؛ پیرامون ” اعتقاد به وجود یک انسان معصوم زنده” نشستی تحت عنوان “گفتمان منجی آخر الزمان” با حضور جمعی از دانشجویان روز سه شنبه ۳/۹/۹۴ در سالن اجتماعات دفتر فرهنگ اسلامی واحد آیت ا..آملی برگزار گردید.
در این نشست حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان با بررسی و تبیین “اعتقاد به منجی آخرالزمان” در ادیان مختلف گفت: همه ادیان جهان به گونهای معتقدند که هرگاه بشر به لحاظ معنوی و اخلاقی پا در انحطاط و ورطه هلاک گذارد و از مبدأ هستی فاصله گیرد و جهان را تاریکی جهل، غفلت و ستم در بر گیرد، شخصیتی نجاتدهنده ظهور خواهد کرد.
وی با بیان کلید واژه های تعالی و نظریه های دین در جهان هستی گفت: نجات بشریت به یاری خداوند به دست انسانی الهی صورت میگیرد و همه انسانها باید در انتظار منجی بشریت باشند و منتظران نزد خداوند مقامی بالا دارند. بنابراین، مذهب انتظار که در تمام ادیان آسمانی مشاهده میشود، خاص مسلمانان نیست و یک فلسفه مثبت است و این به خوبی نشاندهنده هدفداری افعال الهی است. اما تفاوت ادیان گذشته با اسلام در این است که انتظار مسلمانان یک عامل روحی و فکری و حرکت آفرین است. از منظر اسلام، هدف از خلقت که شناخت و بندگی خدای متعال است در مقام عمل و تحقق در یک کلمه خلاصه میشود و آن معرفت امام عصر میباشد؛ و تنها کسی به هدف از آفرینش خود رسیده است که به این مرتبه نائل شده باشد.
مسوول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران از مسئله منجی آخرالزمان در دین مسیحیت گفت و تصریح کرد: تعالیم انبیا در برافروختن آتش شوق و قیام مسیح در دلهای قوم عهد عتیق تأثیر بسزایی داشت، بطوری که مشخصاً دین مسیح می گوید: خدا قوم خود را در حالت نکبت و ذلت باقی نخواهد گذاشت؛ بلکه خود او کسی را مسح کرده، برای نجات مردم خواهد فرستاد. از کتابهای نبوت معلوم میشود که آرزوی آمدن مسیح بر گرد سه محور اساسی میچرخید که البته این محورهای سهگانه به گونهای مشخص از یکدیگر جدا نشدهاند.
دکتر ابراهیمیان افزود: منجى یا موعود آخرالزمان، در جهان بینى و معادشناسى زرتشتى، جایگاهى ویژه دارد که او را «سوشیانت» یا «سوشیانس» به معنی «فرد سود رساننده» و «نجات دهنده و پیشواى دین» می خوانند. در «جاماسبنامه» که دربردارنده پرسش هاى گشتاسب شاه از جاماسب است و او پیشگویى هاى زرتشت را براى گشتاسب نقل مى کند، چنین آمده است: سوشیانس، دین را به جهان رواج دهد، فقر و تنگدستى را ریشه کن سازد. ایزدان را از دست اهریمن نجات داده، مردم جهان را همفکر، هم گفتار و هم کردار گرداند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تأکید کرد: انسان های کمال جو و حقیقت طلب در مسیر زندگانی خویش، افزون بر به کارگیری عقل درونی به دنبال حجت آشکار و انسان کاملی هستند که با نور خویش، راه هدایت معنوی را به آنان بنمایاند و به قله قاف هدایت معنوی برساند. علامه طباطبایی درباره تصرف معنوی امام می فرماید: امام علاوه بر ارشاد و هدایت ظاهری، دارای یک نوع هداین و ضربه معنوی است و به وسیله حقیقت و نورانیت باطن، ذاتش در قلوب شایسته مردم تأثیر و تصرف می نماید و آنان را به سوی مرتبه کمال و غایت ایجاد جذب می کند.
وی با بیان اینکه اگر بتوانیم مهارت های زندگی در دوران غیبت امام مهدی را فرا گیریم و بر مدار حق حرکت کنیم، فیض صد چندان نصیب مان خوانده شد، مهارت هایی همچون دین شناسی که با حرکتی آگاهانه و همراه با اندیشه برتری در باورداشت دینی و محصولات معنوی شکل می گیرد و در گام دیگر، مهارت در شناخت امام است که این اگر مهارت نباشد، هر گمان نیز در جاهلیت خواهد بود؛ گفت: وجود امام، نقطه اتکایی است برای بندگان خدا که در هنگام مواجهه با حوادث هولناک، به وی پناه برند و به عنوان پناهگاهی چارهساز و آرامبخش از وجود امام منتفع گردند و به تلاش و کوشش خویش در راستای نیل به اهداف الهی و اسلامی ادامه دهند.
ایمان و اعتقاد به امام غایب(علیه السلام) سبب امیدواری مسلمانان نسبت به آینده پر مهر و صفای خویش در عصر ظهور امامشان میگردد. این امیدواری از بزرگترین اسباب موفقیت و پیشرفت است. جامعه شیعی، طبق اعتقاد خویش به وجود امام شاهد و زنده، همواره انتظار بازگشت آن سفر کرده را که صد قافله دل همره اوست میکشد. هر چند او را در میان خود نمیبیند، اما خود را تنها و جدا از او نمیداند. باری، امام غایب(علیه السلام) همواره مراقب حال و وضع شیعیاناند و همین مسئله باعث میگردد که پیروانشان به امید لطف و عنایت حضرتش، برای رسیدن به یک وضع مطلوب جهانی تلاش کرده و در انتظار آن منتظر به سر برند.
این نشست با استقبال پرشور دانشجویان و اساتید مواجه گردید و برای دانشجویان و اساتید شرکت کننده اثرات مثبت فراوانی بجای گذاشته و سوالات خوبی مطرح گردید که دکتر ابراهیمیان با دلایل رسا و روشن به همه سوالات جواب داده است. دفتر فرهنگ اسلامی این واحد کلیه تدارکات و مقدمات تشکیل این نشست را بعهده داشته است.
انتهای پیام/ ۳۶۸۲
- عکس: روابط عمومی واحد آمل