دکتر ابراهیمیان در نشست ویژه “گفتمان منجی آخر الزمان” دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری گفت: انتظار خام آن است که به طور سطحی و روبنائی و موقت باشد و تنها به دعا و جشن و شب شعر و سخنرانی اکتفا شود.
به گزارش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران؛ به ضرورت آشنایی هر چه بیشتر دانشجویان با “فلسفه انتظار در عصر ظهور” نشستی تحت عنوان “گفتمان منجی آخر الزمان” با حضور جمعی از دانشجویان روز دوشنبه ۲/۹/۹۴ در سالن کنفرانس دانشکده فنی و مهندسی برگزار گردید.
در این نشست حجت الاسلام دکتر ابراهیمیان با بررسی و تبیین “اعتقاد به منجی آخرالزمان” در ادیان مختلف گفت: انتظار منجی؛ تحولی همهجانبه در زندگی یک قوم یا تمام بشریت ایجاد می کند کند و بشریت را وارد دوره جدیدی می کند، در حالی که در تمامی ادیان نگاه به منجی یک نگاه با رویکرد معنوی به عالم است و در همه اقوال مطرح شده عدالت فراگیری توسط منجی در جهان اجرا می شود. اعتقاد به یک منجی و نجات بخش از روزگاران قدیم و در مناطق جغرافیایی گوناگون در میان تمام اقوام و ملل مشاهده میشود و مردم در ضمیر خود پیوسته به دنبال یک نجات بخش بودهاند.
دکتر ابراهیمیان با بررسی تطبیقی حضور منجی در جهان اسلام و سایر ادیان افزود: با توجه به ایدئولوژی و جهان بینی ادیان، تصورات مختلفی از موعود و منجی ارائه کرده اند و بعضی آنرا قومی و قبیله ای می دانند، بعضی آنرا موقت و برای دوران خاص ولی اعتقاد شیعه بر آن است که این مصلح کل، جهانی می باشد و توجه به قوم و قبیله خاص ندارد. وقتی که آمد کل جهان را پر از عدل و داد خواهد نمود و موعود شیعی بر خلاف موعود ادیان دیگر ابراهیمی (مسیحیان،یهودیان،صابئین) و منجی ادیان غیر ابراهیمی، یک منجی قبیله ای نیست و برای قوم خاصی نیامده است. او موعودی است جهانی و تمام دنیا را از ظلم و جور پاک خواهد کرد.
وی با بررسی اجمالی از سایر ادیانی که اعتقاد به منجی آخر الزمان دارند گفت: قوم یهود نیز بر اساس آنچه در کتابهای مذهبی خودشان آمده است همچون مسلمانان به «رجعت» و بازگشت حضرت مسیح ـ علیه السّلام ـ معتقدند. و در این باره تردید ندارند که بالاخره روزی فرا میرسد که حضرت عیسای روح الله ـ علیه السّلام ـ به زمین باز میگردد و برخی از آنها را تنبیه و از برخی دیگر انتقام میگیرد، هر چند که بسیاری از آنان بر اثر آیات و معجزاتی که از حضرت مهدی ـ علیه السّلام ـ و عیسای مسیح ـ علیه السّلام ـ میبینند ایمان آورده و تسلیم میشوند و در برابر حق خاضع و خاشع میگردند، در حالی که در کتاب تورات که از کتب آسمانی به شمار میرود و هم اکنون در دست اهل کتاب و مورد قبول آنها است، بشارات زیادی از آمدن مهدی موعود و ظهور مصلحی جهانی در آخر الزمان آمده است که چون مضمونهای آن بشارات در قرآن کریم و احادیث قطعی و متواتر اسلامی به صورت گستردهای وارد شده و نشان میدهد که مسألهی «مهدویّت» اختصاص به اسلام ندارد.
ریاست دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران با بیان اینکه انتظار ذاتیِ وجود بشر و در نهاد جمله انسانها نهفته و عامل حرکت و پویایی و فعالیت ایشان به سوی سازندگی و رشد و کمال است؛ گفت: فرد در انتظار ظهور امام عصر (علیه السلام) از ظلم، فساد بی عدالتی، بی هویتی و سرگردانی جهان امروز آزرده بوده و به دنبال منتفی نمودن این وضع است و از طرف دیگر مشتاق رسیدن به حکومت حق و عدالت و معنویت می باشد.
وی در خصوص فلسفه انتظار و آداب انتظار تصریح کرد: انتظار و عقیده به ظهور مصلح، شیعه را در جریان زمان، برای مقاومت پرورش داد و جامعه شیعه را از زوال نگاه داشت و تا امروز، این عقیده عامل بقای شیعه و پایداری اوست. شیعیانی که با وضعیت اسفبار حکومت بنی امیّه و بنی عبّاس روبه رو شده اند، اگر منتظر و آینده بین نبودند واعتقاد به پیروزی حق و عدالت نداشتند، هرگز برایشان حال مقاومت نمی ماند و از اوضاع ناامید می شدند. قرآن کریم بشارت داده و پیامبر(ص) و امام علی (ع)نیز وعده داده اند که این دین پایدار می ماند و همیشه حق پیروز است.
دکتر ابراهیمیان همچنین با بیان چند مورد از آداب انتظار؛ آنها را راه نجات و رمز عبور سالم از بحرانِ سختی که برای ایام غیبت ترسیم شده دانست. وی با تأکید بر پرهیز از شکّاکیّت و پیروی از راه ائمه پیشین و گرفتن معارف دین از دینشناسان امین و رجوع به علما گفت: امام هادی(ع) نیز میفرمایند: “در زمان غیبت قائم ما، اگر نبودند دانشمندانی که مردم را به سوی خدا دعوت، به طرف او راهنمایی کنند و با دلایل و براهین الهی از آیین او دفاع کنند؛ دست بندگان مستضعف را بگیرند و آنها را از دامهای شیطان و شبکههای ناصبیان (دشمنان سرسخت اهل بیت(ع)) نجات دهند؛ هیچ کس باقی نمیماند مگر اینکه از دین خدا مرتد میشد، امّا آن دانشمندان رشته دلهای ضعفای شیعه را میگیرند، همچنانکه ناخدای کشتی، سکّان کشتی را میگیرد. آنها در نزد خدای عزّوجلّ از هر طبقهای برترند”
وی در پایان با بررسی انواع انتظار گفت: انتظار بر دو گونه است: ۱- انتظار خام و بی مسئولیت ۲- انتظار پخته و مسئولانه یا سازنده و حرکت آفرین. انتظار خام آن است که به طور سطحی و روبنائی و موقت باشد و تنها به دعا و جشن و شب شعر و سخنرانی اکتفا شود. اما انتظار پخته و مسئولانه آن است که حرکت بخش و با مسئولیت باشد و موجب تلاش پی گیر و انقلابی گردد. اینکه در روایات آمده است: منتظر مانند کسی است که در رکاب پیامبر(ص) با دشمن می جنگد و در خیمه ستاد ارتش امام عصر است؛ چنین تعبیری بیانگر آن است که انتظار تنها به ظاهر سازی نیست بلکه بستگی به آمادگی وسیع در تمام زمینه ها برای پاک سازی محیط از آلودگی و بهسازی در عرصه های گوناگون است.
در این نشست صمیمانه دکتر ابراهیمیان نماینده محترم ولی فقیه در دانشگاه استان مازندران به برخی از سوالات دانشجویان پیرامون علایم عام وخاص ظهور، توجیه عمرطولانی حضرت و انتظار حضرت از منتظرانش پاسخ داده شد.این جلسه در آستانه اذان ظهر با ذکر صلوات بر محمد و آل محمد پایان یافت.
انتهای پیام/.۶۳۷۴
- عکس: جناب آقای محسنی؛ ساری