هیئت دانشجویی بسیج خاتم الانبیاء دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، در مسجد محدثین بابل برگزار شد.
به گزارش دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد استان مازندران؛ هیئت دانشجویی خاتم الانبیاء به همت دفتر نهاد رهبری و کانون بسیج دانشجویی خاتم الانبیاء واحد بابل برگزار گردید.
از سری نشست های هیئت دانشجویی خاتم الانبیاء در تاریخ ۱۸ آبان ماه ۹۴ با سخنرانی دکتر منیری؛ عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه استان مازندران بعد از نماز مغرب و عشاء آغاز شد.
در این نشست؛ دکتر منیری در موضوع سبک زندگی اسلامی و بررس تطبیقی آن با سایر سبک های زندگی در نگاه به عملکرد خانواده و جامعه گفت: سبک زندگی دارای سه بعد رفتاری، نگرشی و ترجیحات، انگیزه مصرف است. سبک زندگی، مفهوم نسبتاً جدیدی است که طی دهههای اخیر بخش قابل توجهی از مطالعات و پژوهشهای جامعهشناسی را در کشورهای غربی به خود اختصاص داده است. وسعت این توجه تا به آن پایه است که کوکرام، جامعهشناس معاصر، بر آن است که پژوهش درباره سبکهای زندگی میرود تا کانون تمرکز جامعهشناسی شود. از زمانی که ماکس وبر این مفهوم را در مباحث قشربندی اجتماعی خود برای بیان وضعیت گروههای منزلتی به کار برد و آن را شیوههای رفتار، لباس پوشیدن، سخن گفتن، اندیشیدن و نگرشهای مشخصکننده آن گروه تببین و بررسی نمود؛ این مسئله به وضوح در ادامه مسیر شدت گرفت.
وی در ادامه تصریح کرد: اسلام به عنوان مجموعه ای از آموزه های وحیانی مبتنی برفطرت انسانی و برخوردار از پشتوانه عقلی و عرفانی، این قابلیت را دارد، تا در هر زمان و مکان پاسخگوی نیاز کمال خواهی و خداجویی انسان باشد. بدون تردید مهمترین موضوع جهان هستی (موضوع تربیت انسان است، انسانی که بر آیند ملک و ملکوت است و از سابقه ازلی و لاحقه ابدی، برخوردار است.
دکتر منیری با بررسی سبک زندگی اسلامی و آسیب شناسی آن گفت: از جمله موضوع های اساسی که پژوهش در آن جایگاه ویژه ای برخوردار است نماز و نقش آن در سبک زندگی اسلامی است . نماز وسبک زندگی اسلامی چیست و ویژگی های آن از منظر قرآن و حدیث چه می باشد و نیز شاخصه های انسان متعالی ، اصول و مبانیسبک زندگی اسلامی ، وجه تمایز و امتیاز سبک زندگی اسلامی با دیگر روش های زندگی و نیز ماهیت و غایت سبک زندگی اسلامیو نقش نماز ، انسان شناسی ، جهان بینی و هدف از سبک زندگی چیست.
وی در مورد تأثیر شاخصه های جامعه و اطراف کاربرد آنها بر سبک زندگی گفت: جامعه ما که به سالمندی گام نهاده، از نظر مراقبت بهداشتی با مسائل گوناگونی روبهرو است. شواهد موجود نشان میدهدکه علت بسیاری از مرگ و میرها نتیجه سبک زندگی ناسالم بوده و این مهم با افزایش سن و کهولت نمود بیشتری پیدا کرده و باعث مشکلات عدیدهای در دوره سالمندی میشود. بهدلیل اهمیت پیشگیری از عوامل خطر و همچنین تداوم مراقبت از سالمند و با توجه به عدم وجود یک الگوی بومی و اختصاصی ارتقاءدهنده سبک زندگی سالمندان در ایران است.
عضو هیئت علمی دانشگاه نیز همچنین در مورد تفاوت بنیادی سبک زندگی اسلامی و غرب افزود: رهبر معظم انقلاب به زیبایی تمام اشاره داشتند که سبک زندگی غربی عبارت است از سبک زندگى مادىِ شهوت آلودِ گناه آلودِ هویتزدا و ضد معنویت و دشمن معنویت در حالی که هدف و آرمان سبک زندگی اسلامی به عبودیت و شناخت ختم می شود. مبنای نگرش راسل، عقل تجربی بشری است و منابع دیگر شناخت، از جمله وحی و شهود را منکر میشود، هر نوع سبک زندگی که در این نگرش تولید و تعریف شود میتواند جایگزین دین گردد. راسل در آراء خود سیستم فکری حاوی اعتقادات، اخلاق و قوانین و مقرراتی برای اداره ی امور جوامع انسانی عنوان میکند که براساس آن انسانها بتوانند در نهایت آزادی از هر قید و بند زندگی خود را شکل دهند. مبنای این روش زندگی خواست خود انسان است. برتراند راسل به عنوان فیلسوفی لا ادری نه تنها به این که خداوند انسان را خلق کرده است و طبعاً برای سعادت زندگی بشر قوانینی را ارائه داشته است اعتقاد ندارد، بلکه حتی خود ادیان به خصوص دین مسیحیت را به عنوان مجموعه گزارههایی که خواسته است روش زندگی بشر را در حوزهی فردی و اجتماعی سامان بخشد حاوی ضعفهای جدی میداند و آنها را ناکارآمد معرفی مینماید.
انتهای پیام/۳۱۶۵